CORELATII ENERGETICE

Acupuncture

vineri, 19 iulie 2013

CAND TREBUIE SA MANCAM


Cand trebuie sa mancam?
Multi se mira de intrebare.
Auzi?  Cum cand trebuie sa mananc?  Cand mi-e foame. FALS!!! Problema este cu mult mai complexa daca tinem seama ca omul este dependent de legilenaturii si nu invers.  Se stie destul de bine in prezent ca intreg biologicul, toate sistemele vii suntsupuse unor cicluri energetice legate de marile energii ale Universului, determinand „bioritmuri”.Bioritmul este de : 
–23 zile pentru corpul fizic 
–28 zile pentru corpul astral – emotional 
–33 zile pentru corpurile mentale
Ele pot genera in functie de sinusoidele lor, prin efect de insumare (cu specificitate la nivel deindivid) scurte perioadede slaba functionalitate, de slab randament in munca, nefaste daca vreti.
Acestea pot fi calculate in avans, motiv pentru care chiar se apeleaza la aceste calcule pentru persoane care raspund de viata unor  grupuri mari de oameni (conducatori de trenuri, piloti,comandanti de vase etc). Dar bioritmurile care evidentiaza pulsatia energiei in corpul fizic si corpurile subtile, energetice –informationale – spirituale ale omului, determina prin circulatia in meridiane energetice la niveld e organe, fluctuatii ale intensitatii energiei.In daoism acest lucru se cunoaste de mii de ani: fiecare organ are un maxim functional ( atunci cand functioneaza la randament  maxim).
Doctorii Teodor Caba (Functia energetica a organismului si mecanismele acupuncturii – Buc1980)  si Stephen T. Chang (Exercitii daoiste interne) au stabilit ca aceste maxime de activitate bioenergetica pe organe arata astfel: 
–Ficat – maxim de energie intre orele 1-3 
–Plamani – maxim de energie intre orele 3-5 
–Intestinul gros – maxim de energie intre orele 5-7 
–Meridianul Stomacului – maxim de energie intre orele 7-9 
–Meridianul Splina – Pancreas – maxim de energie intre orele 9-11 
–Meridianul Inimii – maxim de energie intr orele 11-13 
–Meridianul Intestinului subtire – maxim de energie intre orele 13-15 
–Meridianul Vezicii urinare – maxim de energie intre orele 15-17 
–Meridianul Rinichilor – maxim de energie intre orele 17-19 
–Meridianul Stapanul Inimii (vase – sex) – maxim de energie intre orele 19-21 
–Meridianul Celor Trei Incalzitori (trei focare) – maxim de energie intre orele 21-23 
–Meridianul Veziculei biliare – maxim de energie intre orele 23-1
Se constata din acest calendar bioenergetic, ca pana la pranz  (ora 12) , din organele implicate in functia complexa digestiv-absorbativa-depurativa, maxime au ficatul, intestinul gros, stomacul si splina-pancreasul. Activitatea maxima a intestinului subtire este in intervalul 13-15.Pe de alta parte, un lucru stiut este faptul ca in timpul digestiei, activitatea depurativa (adica de eliminare a deseurilor) este intrerupta sau mai incetinita.Daca tinem seama de aceste observatii, rezulta ca intervalele cele mai potrivite pentru mese sunt 12-13 prima si 18-20 cea de a doua.
O concluzie foarte importanta este ca micul dejun  este o mare eroare, cu consecinte negative: activitatea depurativa, de eliminare a deseurilor este oprita sau mult incetinita tocmai la vremea maximului sau energetic. Astfel ea va fi intarziata, obligata sa sa realizeze cu mare pierdere de randament.
Daca prima masa este luata intre orele 12-13, atunci organismul va functiona cu randamentul maxim in activitatea depurativa, gasind  sistemul digestiv  odihnit. Masa se va termina la ora 13 cand incepe activitatea maxima a intestinului subtire, adica a absorbtiei intestinale, aceasta se va face de asemenea cu randament maxim. (http://ro.scribd.com/doc/48051863/articole-pentru-blog)